accéder au contenu

ADE - Dance workshop

with DJ Saskia Laval

Een speciale dansworkshop met DJ Saskia Laval

Het Amsterdam Dance Event 2023, een van 's werelds meest prominente elektronische muziekfestivals staat op het punt de bruisende stad Amsterdam te overspoelen met een dansgolf van ritme en creativiteit. Dit jaar verzamelen DJ's, producers en muziekliefhebbers zich voor een ongeëvenaarde happening van elektronische muziek, waarbij optredens, workshops en netwerkmogelijkheden de nieuwste trends en innovaties in de industrie belichten.

Op 20 oktober 2023 van 12:00 tot 14:00 uur is er tijdens het ADE 2023 voor mensen met een niet aangeboren hersenaandoening als Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma het ongekende dansworshop met de gepassioneerde dansinstructeur Dido Mirks en DJ Saskia Laval.
Locatie is ICK Space for Dance Art, Delflandlaan 2, 1062 EB Amsterdam.

Het belangrijkste is het samen dansen. Dansen is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie. Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen ook al is je mobiliteit beperkt tot een rolstoel. Niemand is perfect en iedereen is wel uniek.

Begeleiding – laat weten dat je komt
Omdat we graag voor iedereen een goede plek met passende begeleiding willen regelen is het fijn als je je van tevoren opgeeft bij Dido Mirck. Ben je in de gelegenheid om iemand mee te nemen die jou kent en begeleidt, dan is dat een pré. Maar zonder partner ben je ook van harte welkom. De toegang is gratis. Om de onkosten te dekken is er een fooienpot.

DansPark
Onder leiding van de gepassioneerde danseres Dido Mirck wordt dans omarmt als een middel om mensen te bevrijden en te laten stralen. Met aandacht voor mensen met bewegingsuitdagingen, zoals Parkinson en MS, biedt DansPark een veilige en inspirerende omgeving waar zelfexpressie en lichaamsacceptatie centraal staan. Deze danslessen brengen gezondheid, plezier en vrijheid, terwijl dansers hun creativiteit ontdekken en de kracht van samenzijn, ruimte en muziek ervaren.

< website DansPark >

Saskia Laval

Maakte op de leeftijd van 57 jaar een opmerkelijke overgang van docent aan Nyenrode naar succesvolle techno-dj. Haar ontdekking van elektronische muziek tijdens danslessen leidde tot een passie voor techno.

< website Saskia Laval >

 

  

 

Met dank aan de sponsoren: Pioneer DJ, AVL Systems, DJ Saskia Laval, ICK Dans Amsterdam, DansPark, RediscoverMe, Stichting Bovenkerk, Amstelidee en Stichting Stivak.

Huisartsenpraktijk Bovenkerk Westwijk (Arjen Göbel), wijksamenwerkingsverband Keizer Boven West, neurologen en Parkinsonverpleegkundigen van Ziekenhuis Amstelland, Anita de Reus van Mensendieck Uithoorn, Amstelland Fysiotherapie, Motion Fysiotherapie, Westwijk Fysio, fysiotherapeuten Dekker, Fysiotherapie Praktijk Zonnestein, READE – revalidatie & reumatologie, Amstelveen Sport, Mantelzorg & Meer, Danceconnects, Danspark, Participe Amstelland, de Parkinson(isme) vereniging en Parkinson Café Amsterdam, Zonnehuisgroep Amstelland en

read more