PROJECT REPLAY

Dans met een A.I.

Het Europese onderzoeksproject Replay is een interactieve danservaring die zich richt op het aspect van herspeelbaarheid, voor spelers en voor publiek. 

Een interactieve danservaring met rollenspel waarin beide domeinen, Pre-choreografische elementen en game design-methodologie worden gebruikt om het kader te ontwerpen waarbinnen A.I. opereert om unieke richtlijnen te creëren voor performers. Elke performer heeft een rol en krijgt coaching via zijn koptelefoon verbonden met zijn smarthphone om zichzelf en anderen te belichamen, te interageren en relaties te creëren. De focus ligt op het aspect van herspeelbaarheid voor zowel de deelnemers/dansers als het publiek om zo een unieke ervaring te creëren voor elke performance.

Choreograaf Dereck Cayla werkt samen met digitale kunstenaars en gameontwikkelaars Xavier Boissarie en Tomek Jarolin van ORBE collective. Samen ontwikkelen ze onder de paraplu van REPLAY een interactief dansspel genaamd 'Rôles de Danse' dat in seizoen 24-25 in première gaat. 
In het dansspel 'Rôles de Danse' worden de spelers en het publiek door een kunstmatige intelligentie in de fysieke belichaming van een rol geleid. Publiek en spelers moeten samen raden welke rollen ze belichamen of bekijken. 

Replay is een Europees project gefinancierd door Creative Europe en mogelijk gemaakt door de partners <ORBE> (Frankrijk), COMUNE DI BASSANO DEL GRAPPA (Italië), HOLONIC SYSTEMS OY (Finland) en ICK DANS AMSTERDAM (Nederland).next EVENTS

1/1