CAPTURING INTENTION

Het lichaam moet duidelijk zijn en de woorden moeten kloppen.

Capturing Intention is een interdisciplinair onderzoeksproject uit 2007 over documentatie, analyse en notatie gebaseerd op het werk van Emio Greco | PC.

De onderzoeksvragen waren Hoe noteer je dans? en Wat is de essentie van het choreografische werk van Emio Greco en Pieter C. Scholten?

Al vanaf 2004 doen Emio Greco en Pieter C. Scholten onderzoek naar manieren om het eigen werk te documenteren en te analyseren. Met als uiteindelijke doel een informatiebron te ontwikkelen met hun vroegere, huidige en toekomstige werk. Een levend archief, gebaseerd op principes van beweging en choreografie die voortdurend evolueren. De ontwikkeling van dit archief verloopt volgens verschillende lijnen: in 2005 waren Emio Greco en Pieter C. Scholten artists in residence bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waar zij zich bogen over onderwerpen als reproductie en authenticiteit, nieuwe notatiesystemen en dansidiomen. De samenwerking met internationale onderzoekers tilde het onderzoeksproject naar een hoger plan. Het onderzoeksteam gebruikt documentairefilm, bestaande dansnotatiesystemen, interactief mediaontwerp, bewegingsanalyse en inzichten uit de cognitiewetenschap. In oktober 2007 verschenen de eerste resultaten in de vorm van het boek Capturing Intention, een interactieve dvd-rom, een documentaire en de interactieve installatie Double Skin/Double Mind . Het project kreeg een vervolg in het onderzoeksproject Inside Movement Knowledge

Credits

Capturing Intention is een samenwerking tussen Emio Greco | PC en AHK Lectoraat Amsterdam, gecoördineerd door Bertha Bermúdez. 

Double Skin/Double Mind documentaire

Regie: Maite Bermúdez

Concept: Maite Bermúdez, Emio Greco, Pieter C. Scholten

Montage animaties: Viviana García-Besné

Cintematographie: Javier Allegue

Geluidsmontage: Michal Zasovksi

Kostuums Emio Greco | PC: Clifford Portier

Dancers Emio Greco | PC: Nicola Monaco, Sawami Fukuoka, Barbara Meneses, Suzan Tunca, Bertha Bermúdez, Emio Greco

Muziekontwerp: Pieter C. Scholten

Filmmateriaal Emio Greco | PC: Erik Lint

 

Interactive dvd-rom:

Chris Ziegler

Frédéric Bevilacqua

Marion Bastien

Eliane Mirzabekiantz

Maite Bermúdez

lees meer

1/1