INSIDE MOVEMENT KNOWLEDGE

Is dansen niet irrationeel, instinctief en emotioneel?

Inside Movement Knowledge is een interdisciplinair onderzoeksproject naar nieuwe methodes van documentatie, overdracht en behoud van hedendaagse choreografische en danskennis (2008-2010).

Hoe kunnen we de resultaten van dansonderzoek via digitale media in andere velden implementeren? 
Welke soort informatie kun je ontlenen aan het proces van danstransmissie?

Met deze twee onderzoeksvragen startten we Inside Movement Knowledge, een voortzetting van het Notation Research Project, het onderzoek van Emio Greco | Pieter C. Scholten naar systemen voor het vastleggen en overdragen van de essentiële elementen van hun scheppende werk. De uitkomsten zijn gepresenteerd (oktober 2007) in de vorm van een interactieve installatie, een boek, een documentaire en de interactieve dvd Capturing Intention.

Dit project is een samenwerking met de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (lectoraat: Kunstpraktijk en Artistieke Ontwikkeling), het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMK), het departement Media- en Cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht (in het kader van het nieuwe programma Theaterwetenschap), de dansopleidingen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en een internationaal partnernetwerk (IAN).

Alle informatie over het Inside Movement Knowledge onderzoeksproject vind je op: www.insidemovementknowledge.net

 

lees meer

1/1