INSTALLATIE DOUBLE SKIN/DOUBE MIND

Hoe lees je een virtuele dansnotatie? Met je lichaam.

De interactieve installatie Double Skin/Double Mind is de virtuele versie van de workshop Double Skin/Double Mind. Deelnemers doen in realtime mee, en krijgen verbale, fysieke en omgevingsfeedback. 

De installatie van Chris Ziegler (ZKM Karlsruhe) is een aluminium constructie met een projectiescherm, vier geluidsboxen en een cameravolgsysteem. De deelnemers staan midden in de constructie. De Gesture Follower, ontwikkeld door Frédéric Bevilacqua (IRCAM) volgt de bewegingen en vergelijkt de gegevens van de gefilmde workshop met de realtime bewegingsdata van de deelnemers. Klank, beeld en muziek begeleiden de deelnemers, terwijl zij mentaal en fysiek door de Double Skin/Double Mind-methode reizen en feedback krijgen.  

Credits

Installatie-ontwikkelaars: Bertha Bermúdez, Maite Bermúdez, Chris Ziegler, Frédéric Bevilacqua, Sarah Fdili Alaoui, Martin Bellardi. 

Met speciale dank aan

Emio Greco, Pieter C. Scholten, Francien Eppens, Barbara Meneses, John Taylor, Maria Ines Villasmil, Vivianne Rodrigues, IRCAM (Paris) en alle studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten die bij de installatie betrokken waren. 

Double Skin/Double Mind Installation 2.0
In maart 2018 initieerden we met het ID-Lab van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een onderzoeksweek rond de DS/DM-installatie. Er waren bijdragen van de Universiteit Utrecht, Motionbank en IRCAM. We brachten de stand van zaken van de technologie in kaart en overwogen technologische updates, en nieuwe doelen en waarden van de installatie. De installatie stond open voor studenten en collega’s en er was een transdisciplinair discours over material thinking met de installatie als case-study.

De DS/DM-installatie is ook vermeld in de sectie lichaam en code van de expositie Coding the World in Centre Pompidou van 15 juni tot 27 augustus 2018.  

Meer weten? Stuur een mail naar suzan@ickamsterdam.nl

lees meer

1/1