accéder au contenu

Open Studio House of Strength

Roshanak Morrowatian

Op woensdag 19 april om 15.00 uur toont choreografe Roshanak Morrowatian in Theater De Vlugt in Amsterdam work-in-progress van haar nieuwste voorstelling House of Strength. Geïnspireerd door een eeuwenoude Perzische traditie, viert deze spirituele, fysieke en muzikale performance de veelzijdigheid van de mens en de kracht van verbondenheid. De première is op 28 en 29 mei 2023 op festival CaDance in Den Haag.
 
Tijdens de open studio op 19 april is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen. Roshanak Morrowatian neemt je samen met performers Sjaan Flikweert, Djahan Manuela Mazhari Perez, Reza Mirabi, Deion Simon en Vainergill Thurnim mee in het maak- en repetitieproces. Ook gaat ze in op de inspiratiebronnen die ze gebruikte voor House of Strength.
 
Wanneer: 19 april 2023, 15.00 – 16.30 uur
Waar: Theater De Vlugt, Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam
 
Over Roshanak Morrowatian
Roshanak Morrowatian (Iran, 1989) is choreografe, danseres en actrice. Na het behalen van haar BA in dans en een MA in danscompositie aan de Folkwang University of the Arts (D) was ze onder andere te zien in het werk van Marina Abramović, Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Alexis Blake en Joost Vrouenraets.
 
De wens voor een harmonieuzere maatschappij loopt als een rode draad door de voorstellingen van Morrowatian en haar dansgezelschap Rover. Onopgemerkte details, onzichtbare mensen en vergeten verhalen krijgen in haar choreografieën de hoofdrol. Voor de voorstelling Polished ontving ze samen met Mami Izumi de BNG Bank Dansprijs en in 2020 ontving ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.
 
Vanaf 2023 is Morrowatian artist in residence bij ICK Dans Amsterdam/Artist Space en Parkstad Limburg Theaters en maakt ze deel uit van de ‘Nieuwe makers Regeling’ van het Fonds Podiumkunsten. In dit tweejarig traject wordt zij ondersteund door ICK, Korzo, VIA ZUID, PLT en DOX.