accéder au contenu

Conferenza Danzata

The Body in Revolt

FOCUS OP HET WERK VAN EMIO GRECO | PIETER C. SCHOLTEN IN MILAAN, ITALIE.
 
Het internationale festival Milanoltre legt tijdens de editie 2023 de focus op het werk van Emio Greco | Pieter C. Scholten. Tijdens de residentie in Milaan beleeft We, the BREATH zijn Italiaanse premiere en wordt de prijswinnende dansvoorstelling ROCCO gepresenteerd. De focus opent met een performatieve lezing: The Body in Revolt, uitgevoerd door Vivaio, de junior company van Porta d’Oriente/Serra di Danza, het productiecentrum in Zuid-Italia dat onder artistieke leiding staat van Greco en Scholten. Naast de voorstellingen worden ook twee workshops Double Skin/Double Mind gegeven in samenwerking met DANCEHAUSpiù.

 

Een van de motieven van ICK Dans Amsterdam is The Body in Revolt, dat zich kenmerkt door de kracht en kwetsbaarheid van het intuïtieve lichaam. Greco en Scholten schreven hier een essay over en namen Don Quichot als hun mascotte, vergezeld van 7 sleutelbegrippen die ze nader zullen toelichten tijdens een performatieve lezing. Tijdens deze presentatie tonen dansers fragmenten van de creatie We, the Breath, het eerste deel van een langlopend project dat betekenis geeft aan de sleutelbegrippen en uitdrukking geeft aan de veranderende en complexe tijden waarin we leven. Tijdens de discussie zal Suzan Tunca, hoofd van de Academie, online vanuit Amsterdam meer vertellen over het onderzoek naar dansdocumentatie.

Het publiek kan de kracht van hun eigen intuïtie ontdekken door deel te nemen aan de Double Skin/Double Mind, Movement Classes, de dansmethode die door Greco en Scholten is ontwikkeld voor zowel amateurs als professionals.

 

Credits
Choreografie en Concept: Emio Greco | Pieter C. Scholten
Onderzoek: Suzan Tunca
Performers Matteo Almici, Giacomo De Luca, Lorenza Mangione, Lucia Mosaico 
Repetitor Victor Callens
Kostuums Clifford Portier
Produktie ICK Dans Amsterdam en Serra di Danza

photo © Ruben Timman

lees meer