accéder au contenu

Constantin Trommlitz

NEW ADVENTURES 2024 #1

Constantin Trommlitz (1996, Frankfurt am Main) is een danser, choreograaf en filmmaker in Amsterdam. Zijn achtergrond in dans ligt in Breaking, een kunstvorm die hij benoemt als de belangrijkste invloed op zijn werk. In zijn choreografische werk combineert hij graag de zeer acrobatische elementen van Breaking met een hedendaagse benadering om eerlijke emoties in zichzelf en andere performers te verwerken en te belichamen. Op dit moment onderzoekt Constantin de expressie van pijn - hoe kun je het narratief van pijn veranderen van een beperking naar een motor voor zelfexpressie en integere beweging?  
Constantin is maker in huis bij het productiehuis Korzo in Den Haag, en zal binnenkort een ‘artist in resident’ worden bij K3 in Hamburg.  
 
Tijdens de <New Adventures> residentie in april 2024 wil Constantin, vanuit zijn achtergrond in Breaking, zich verdiepen in de expressie van chronische pijn door middel van beweging. Hij is geïnteresseerd in hoe het openlijk aanpakken ervan in dialoog met een groep dansers kan leiden tot een proces van genezing, en hoe onze eigen sensaties van pijn inspiratie en urgentie kunnen bieden om getransformeerd te worden in beweging. Tegelijkertijd biedt de residentie Constantin om zijn eigen bewegingstaal, afgeleid van Breaking, toe te passen op een groep dansers met verschillende achtergronden en te onderzoeken hoe het samenvoegen ervan met hedendaagse dansinvloeden ruimte kan maken voor emoties en verhalen.  

< Website Constantin Trommlitz >
Foto © Philippe Vogelenzang