accéder au contenu

Keren Rosenberg

The Artists Are Present #1

Keren Rosenberg (IL) is een in Amsterdam gevestigde Performance Artist / Creator / ontwikkelaar van de Body-House methode / coach & mentor.  Als kunstenaar verkent haar werk het thema van belichaming, energie, wederkerigheid, verbinding en emancipatie. Ze ontwerpt ruimtes en fysiek belichaamde rituelen en creëert performatieve ervaringen voor mensen om zich via ons te verbinden met zichzelf, met elkaar en met het universum.

Haar werken werden gepresenteerd op festivals, site-specific locaties en theaters in Nederland, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Canada, IJsland, Frankrijk, China, Israël, Australië, Ierland, Ethiopië, Mexico en Italië.

In 2011 werd Keren uitgenodigd door Ohad Naharin om de Gaga bewegingstaal te bestuderen en gecertificeerd docent te worden. De afgelopen 10 jaar heeft ze de Gaga bewegingstaal en haar methode, Body-House, gedeeld met duizenden mensen over de hele wereld, zowel nationaal als internationaal, in fysieke en virtuele ruimtes, met professionele performance artiesten, de generatie van morgen, mensen van alle leeftijden, mensen met verschillende capaciteiten en het publiek dat Keren's artistieke werk kwam bekijken. Door haar artistieke werk, workshops en coaching faciliteert Keren immersieve praktijken die een unieke integratie bieden tussen expressieve kunst, welzijn en transformatie.

Keren is artist in residence bij ICK Amsterdam en wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Cultuurhuis de Vlugt. Samen met de Vlugt bouwt ze aan een nieuwe gemeenschap in Amsterdam Nieuw-West voor hen die een expressieve en authentieke ervaring willen opdoen in een intieme en vertrouwde omgeving.