Company

In het kort

De Company van ICK bestaat uit een ensemble van dansers én een junior compagnie: ICK Next. Oprichters Emio Greco en Pieter C. Scholten bouwen samen aan een hedendaags repertoire, waarin het intuïtief bewegende lichaam centraal staat. Ook gastchoreografen worden gevraagd creaties te maken vanuit het overkoepelende thema, Het Lichaam in Opstand. Vanaf 2021 is de veelzijdige choreograaf Shailesh Bahoran als Artist Associate uitgenodigd om met het ensemble te werken.

CHOREOGRAFEN
ICK Dans Amsterdam biedt als platform voor hedendaagse dans verschillende choreografen een plek. In de eerste plaats zijn daar de vaste choreografen, Emio Greco en Pieter C. Scholten, die tevens de directie van ICK vormen. Sinds de oprichting van ICK in 2010 zijn ook internationale topchoreografen en veelbelovende nieuwe makers uitgenodigd om met het dansensemble te werken.

DANSERS
Het dansensemble van ICK wordt gevormd door 6 unieke dansers. Vanuit deze kern bouwen de verschillende choreografen van ICK aan spraakmakende dansproducties. De kwaliteit wordt enerzijds gevormd door de ruimte die gegeven wordt aan de individualiteit van elke danser, anderzijds door de diep gewortelde Double Skin / Double Mind methode die door Greco en Scholten ontwikkeld is. Die specifieke basis, die zich richt op een sterk lichaamsbewustzijn en een virtuoze danskwaliteit, nemen zij mee in de vertolking van het werk van de choreografen.

Het ICK Ensemble wordt ieder seizoen verrijkt door zes jonge, talentvolle dansers die deel uitmaken van ICK Next, de Junior Company van ICK. Dansers in opleiding of net afgestudeerd krijgen hier de mogelijkheid om werkervaring op te doen in de repetitiestudio en op het podium.

lees meer