accéder au contenu

DS/DM voor professionals

voor professionals en dansstudenten


DOUBLE SKIN/DOUBLE MIND voor professionals en Dansstudenten

“DS/DM is a way of preparing the body for dance that is inherent to your thinking and your imagination. It needs a connection with your own choices, also during the improvisation with other elements and materials. The experience creates a condition and an opening, it is not something fixed by rules that say: this is how you should dance. It is rather the opposite, you use it, and then you contrast it in an open field of intervention and manipulation.” - Emio Greco

DS/DM is een door Emio Greco en Pieter C. Scholten ontwikkelde dansmethode om de taal van het eigen lichaam mee te leren (her)kennen in al zijn kracht en kwetsbaarheid. Vervolgens werd DS/DM ook een methode om het professionele danserslichaam voor te bereiden op de specifieke dans van Greco en Scholten.

DS/DM gaat uit van vier opeenvolgende basisprincipes: Breathing, Jumping, Expanding en Reducing. Elk onderdeel gaat gepaard met meerdere oefeningen die organisch in elkaar overlopen, veelal gestimuleerd door geluid en muziek.

DS/DM methode wordt aangboden in de vorm van masterclasses, trainingen en workshops voor zowel professionals als amateurs, voor jong en oud. Het ervaren van de methode leidt tot een nieuw lichamelijk en mentaal bewustzijn.

Als je de DS/DM-methode nog nooit hebt geprobeerd, raden we je aan om eerst deel te nemen aan een Open Class < Boek hier een Open Class >.

Vanwege de wisselende roosters van de company classes (vanwege tourschema) publiceren we de DS/DM voor professionals één of twee weken van tevoren. Houd het rooster in de gaten via onze < Agenda > of deze pagina.

Reserveer je lessen op tijd via de ticketlink in de agenda.
Kom ook op tijd.

Locatie: 
ICK Dans Amsterdam / Space for Dance Art
Rijnlandlaan 3
1062 MX Amsterdam
(Ingang recht tegenover Delflandlaan 1)

 

  

 

photo © Bas de Brouwer