Space for Dance Art

Vanaf september 2021 huist ICK Dans Amsterdam in het iconische gebouw Westbeat in Amsterdam. In samenwerking met kunstenaars uit allerlei disciplines vestigt het dansgezelschap er een Space for Dance Art, waar vanuit artistieke drift voorstellingen, workshops en symposia worden georganiseerd. In het gebouw wordt ook een mediatheek gevestigd, die open is voor het publiek. ICK heeft lang gezocht naar een ruimte waar dans en beweging zich als kunstvorm kunnen nestelen in de stad. 

Op zaterdag 11 september is de ICK Space for Dance Art geopend, in aanwezigheid van mevrouw Touria Meliani, Wethouder Kunst en Cultuur en het stadsdeel Nieuw-West. De verschillende ruimtes worden ingewijd met de expositie Het Intuïtieve Lichaam. De expositie bestaat uit een combinatie van tentoongestelde objecten, een film van Bogomir Doringer, een video-installatie van Ruben van Leer en Harmonic Dissonance, een interactief onderzoeksproject op het snijvlak van kunst en technologie. Ook is WE, the BREATH te zien, een nieuwe voorstelling die is gemaakt met zowel de dansers van de ICK-Company, als de jonge dansers van ICK-Next die pas vier weken bij het gezelschap zijn betrokken.

HET INTUÏTIEVE LICHAAM
De missie van ICK is om bij te dragen aan een betere wereld door een podium te geven aan het intuïtieve lichaam, een begrip dat centraal staat in de visie van Emio Greco en Pieter C. Scholten, de artistieke leiding van ICK. Zij werken al meer dan 25 jaar samen aan een repertoire, onderzoek en een dansmethode.

ICK gelooft dat de intuïtie van het bewegende lichaam een wezenlijk onderdeel is van ons leven, dat antwoorden kan geven op de complexiteit van de samenleving. Intuïtie en creativiteit zijn in deze tijd meer nodig dan ooit. Vanuit die gedachte gaat ICK samenwerkingen aan met kunstenaars, wetenschappers en het bedrijfsleven. 

ICK
Space For Dance Art
Rijnlandlaan 3
1062MX Amsterdam

lees meer

ARCHITECTUURPRIJS

Het nieuwe onderkomen van ICK won onlangs de Gouden AAP, de architectuurprijs van Amsterdam. Het gebouw is een unieke combinatie van kunst, wonen en werken. Het complex, met zijn imposante centrale ruimte en de opvallende boogvormige ramen, ligt vlakbij station Lelylaan in Nieuw-West. Het nieuwe bezoekersadres van ICK is Rijnlandlaan 3, Amsterdam.