accéder au contenu

Collectief MAMM - Maxime Abbenhues & Mees Meeuwsen

New Adventures 2023 #3 / Supported Artists

Collectief MAMM, bestaande uit Maxime Abbenhues (Nederland, 1997) en Mees Meeuwsen (Nederland, 1998) leerden elkaar kennen op de opleiding Urban Contemporary Dance aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), waar ze beiden in 2020 af studeerden. Daar vonden zij elkaar in hun voorliefde voor partnering en acrobatiek. In hun werk ontwikkelen zij partnering technieken die niet gebaseerd zijn op kracht, maar op het delen van momentum om een ander lichaam te bewegen, en ambiëren daardoor geen onderscheid te maken tussen traditionele partnering rollen.  
 
Hun voorstellingen onderzoeken het fenomeen 'de twintiger’ in al zijn complexiteit, tegenstrijdigheid en oppervlakkigheid. Hun concepten zijn altijd geworteld in hoe zij als jongvolwassenen de wereld van nu bekijken om zo een inkijk te geven in een nog vaak onbegrepen generatie. Tijdens hun New Adventures residentie in 2023 startte Collectief MAMM hun bewegingsonderzoek naar het gebruik van 'bungeekoorden' als metafoor voor het huidige onvermogen om te stoppen en stil te staan. Momenteel ontwikkelen zij hun onderzoek verder uit tot een voorstelling genaamd No Strings Attached 
  
Eerder was hun werk te zien bij oa. Karavaan Festival, Theaterfestival Boulevard, Jonge Harten, SSBU, Korzo en ook internationaal in Italië, Frankrijk en Engeland. Vorig jaar wonnen ze MittelYoung 2023 in Italië met hun voorstelling Something else. Zij zijn als jonge makers verbonden aan het Makershuis van Karavaan Festival.  

< website Collectief MAMM >

Foto © Nina Schollaardt

next voorstelling

No Strings Attached

27 september 2024

CC Amstel - Amsterdam (Nl)

ga naar agenda