accéder au contenu

Fernanda Libman

New Adventures 2021

Fernanda Libman Foneseca (Brazilië/Portugal) studeerde in 2020 af aan de School voor Niewe Dans Ontwikkeling in Amsterdam. Ze is een choreografe, performer en geluidskunstenaar gevestigd in Amsterdam. Ze werkt met de creatie van ecologieën door de ontmoeting van materie en audio. Met geluid als katalysator en destabilisator verkent Fernanda in haar performances vragen over het zelf en de relatie met tijd, en duikt ze in de verschillende lagen waaruit iemands eigenheid is opgebouwd. Haar werk raakt de grensgebieden van perceptie, benadert het vanuit een synesthetisch perspectief; om geluid te zien, om tijd te voelen, om beeld te ervaren, om vraag te worden. Door sonische architecturale sites te componeren die het lichaam in staat stellen te bewonen en zijn vorm op poëtische wijze te herconfigureren, probeert Fernanda passages te bouwen, bruggen naar manieren om anders te bestaan.

Samen met Marko Ivic en Reza Mirabi is Libman geselecteerd voor het New Adventures traject waarin ze willen van elkaars praktijken leren en daarin samenwerken via een niet-hiërarchische methodologie. De makers studeerden allen aan de AHK, maar ieder in verschillende disciplines binnen de podiumkunsten. Ze hebben gezamenlijk het lichaam als uitgangspunt voor hun onderzoek en hun bewegingspraktijk staat sterk in relatie to geluid en muzikaliteit.

Het resultaat van hun residentie is te zien op vrijdag 19 en zaterdag 20 november in New Adventures: Mami Kang & Fernanda Libman - Marko Ivic - Reza Mirabi.